Fırat Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği ( B.Ö.T.E. )
Bilgisayar, Öğretim Teknolojileri, Öğretim Tasarımı, Eğitsel Yazılım, Uzaktan Eğitim, Her Koşulda Öğretim...
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Yardım
Ara
Giriş Yap
Kayıt Ol
Fırat Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği ( B.Ö.T.E. )
»
°ºO(¯`�PROGRAMLAMA-TASARIM�´¯)Oº°
»
...::Photoshop::...
»
Kar Efekti [Süper]
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Kar Efekti [Süper] (Okunma sayısı 353 defa)
Mc_Laren
Yeni Üye
Karizma: +0/-0
Kar Efekti [Süper]
«
:
17 Mar 2010, 16:28:27 »
Selam arkadaşlar....Hoş pek aktif olan kimse yok ama:P
Bu dersimizde de kar, yerine göre rengini değiştirerek yağmur efekti olarakta kullanabileceğimiz bir çalışma yapmasını öğreneceğiz..
Lütfen sessizce dinleyin:)
Resim olarak Avrile uygun bişi bulamadım vardı buraya uygun olmadığı için masaüstü olarak kullandığım resim üzerinde çalıştım.
Şimdi yeni bir layer açıyoruz.
Ctrl+Shift+N
Açtığımız layerin içini beyazla boyıcaz..
Resmi takip ederek işlemleri yapıyoruz..
Bu işlemden sonra resmimiz böyle olacak..
Şimdi kartanelerini oluşturmaya çalışalım..
Ben değer olarak 200 yaptım ama sizler uygulayacağınız yerin boyutuna göre değiştirebilirsiniz, aşağı yukarı arkadaki görüntüyü yakalamaya çalışsanız yeterli, çok yoğun olması hoş olmayacaktır, denedim dermişim:)
Şimdi
Ctrl+i
yapıyoruz yani,
Image-Adjust-Invert.
Aaa ne güzel yıldız gibi oldu:)
Şimdide yüksekten düşüyor havası veriyoruz resme..
Şimdi ise resmi 90 derece döndürcez, daralma falan olduğunu düşünmeyin çünkü backgroundda dönmüş oluyor..
Daha gerçekçi olması için şimdide biraz eğim vercez...Resmi takip edelim..
Son işlemler olarak, Layer1 in modunu normalden screen yapıyoruz, yar tanelerine biraz parlaklık verirsek daha gerçekçi duracaktır.. Resmi takip edelim..
Resmimizi tekrar döndererek düz hale getiriyoruz, okla belirtiğim yerde daha önce kapattığımız gözü görünür hale getiriyoruz...
Ve..Sonuç.. Bir çayı hakettim herhalde çay yapim şimdide:)
Resimlerin çokluğuna bakmayın aslında çok basit, ben her adımı resimli anlatmaya çalışıyorum.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
»
°ºO(¯`�PROGRAMLAMA-TASARIM�´¯)Oº°
»
...::Photoshop::...
»
Kar Efekti [Süper]